WORKSHOPS

WORKSHOPS

Demonstraties en Workshops die betrekking hebben op verschillende ambachten Zoals: Boetseren, Schilderen, Raku Stoken, Delefts Blauw, Keramiek.

> Workshop & events

Workshops & Events

Bij een bezoek aan Landgoed Artihove in Bergschenhoek (Lansingerland) nabij Rotterdam worden onder leiding van kunstenaars creativiteit, kunst en ambacht bij elkaar gebracht. Een bezoek aan Artihove omvat: een reis door de geschiedenis van de Swaen Delfts Blauwe tegels, Regina Jugendstil en Gouds Plateel; een tour door de geschiedenis van de steendruk begeleid door gesigneerde steendrukken van o.a. Rembrandt, Picasso en Lucebert, en men ziet kunstenaars en ambachtslieden aan het werk. Er zijn kunstproducten (ca. 500 stuks) te bewonderen in een prachtige showroom en er is een bijzonder eiland met verschillende tuinen.

Op een totale oppervlakte van ruim 30.000 m² in het Lage Bergse Bos wordt vakmanschap zichtbaar gemaakt door middel van diverse demonstraties en workshops die betrekking hebben op verschillende ambachten.

Workshops 
Delfts Blauwe Tegel Beschilderen
Het beschilderen van een Delfts Blauwe tegel is  een klassieker en nog altijd geliefd. De tegel die u gaat beschilderen tijdens deze workshop is  13,5 x 13,5 cm. Voor de decoratie kunt u kiezen uit verschillende ontwerpen of uw eigen decoratie aanbrengen. Na afloop van de demonstratie kunnen de tegels meegenomen worden.

Dikke dames schilderen
Een van de geliefde workshops bij Artihove is Dikke Dames schilderen op een doek. Ook bestaat er een mogelijkheid om bij ons 'Blond' te schilderen. Dit is moderne kunst die sterk in opkomst is en steeds bekender begint te worden.
Deze kleurrijke schilderijen maakt u, onder leiding van onze kunstenares, op een doek van 50 x 50 cm. De workshop begint met een inleiding van onze kunstenares.

Versier uw eigen dienblad
Tijdens deze workshop gaat u een dienblad decopatchen, helemaal in uw eigen smaak! U knipt of scheurt het papier in stukken. Vervolgens gebruikt u de lijm om alle stukjes op de juiste plek vast te zetten.


Demonstraties

Raku stoken
Raku stoken is een specifieke keramisch bakproces dat zowel vuur als rook gebruikt om unieke patronen en ontwerpen in het aardewerk te maken.
Bekijk voor meer informatie de digitale versie van de brochure Workshops & Arrangementen van Artihove.

Voor meer informatie kunt u telefonisch of per mail contact opnemen met ons
via sales@artihove.nl of bel naar 010-5296060.

Een bezoek aan Artihove is meer dan de moeite waard!