Array ( [language] => nederlands [previous] => hart-liefdes-symbool [sitename] => artihove.nl [prefix] => arti )
> HET HART: SYMBOOL VAN DE LIEFDE

HET HART: SYMBOOL VAN DE LIEFDE


Geplaatst Op Januari 31, 2019, 14:05 | by ArtihoveHet hart symbool is ontstaan in de Middeleeuwen. In deze tijd werd de kennis van de Grieken niet altijd correct overgenomen. Een voorbeeld hiervan is de tekening van het hart. De gestileerde vorm die we nu kennen van het hart lijkt niet op de werkelijke vorm van het hart. Zo heeft het echte hart geen inkeping aan de bovenkant en geen punt aan de onderkant. Door de jaren heen bleef men deze vorm gebruiken, tot op de dag van vandaag.

 

Vanaf het moment dat deze gestileerde vorm van het hart is ontstaan, werd het gebruikt als symbool van de liefde. Maar waarom wordt het hart gebruikt als het symbool van de liefde?

 Vroeger dacht men dat de emoties vanuit het hart kwamen. Het hart gaat bijvoorbeeld sneller kloppen bij verliefdheid en klopt langzamer als iemand kalmeert. Men geloofde dit en daarom werd het symbool populair als het symbool van de liefde. Inmiddels weten we dat de hormonen de grootste rol spelen bij het opwekken van het gevoel van liefde. Toch blijft het hart het symbool van de liefde, omdat iedereen dit symbool gebruikt. Niet alleen de gestileerde vorm ziet er overal hetzelfde uit, maar ook de betekenis van het hart is wereldwijd hetzelfde.

In ons assortiment kunt u ook verschillende producten vinden met het hart symbool. Elk product heeft ook weer een eigen betekenis die met het symbool te maken heeft. Geef uw geliefde, uw vriend of vriendin of familie een hart wat dicht bij uw eigen hart ligt.

Een fijne Valentijnsdag!

 

 

 


Laat een Reactie Achter: