Array ( [language] => nederlands [previous] => lekker-dagje-uit [sitename] => artihove.nl [prefix] => arti )
> Een leuk dagje uit: recreatiegebied De Rottemeren

Een leuk dagje uit: recreatiegebied De Rottemeren


Geplaatst Op Juli 17, 2018, 16:57 | by ArtihoveLandgoed Artihove/Vidaa ligt in het prachtige natuurgebied De Rottemeren. Wilt u onze showroom en landgoed graag bezoeken, maar woont u wat verder weg? U kunt een bezoek aan de showroom prima combineren met een dagje uit in de omgeving.

 

 

Geschiedenis van de Rotte

Het eeuwenoude veenriviertje de Rotte is de ruggengraat van recreatiegebied de Rottemeren, een bijzonder mooi recreatiegebied vol met sportmogelijkheden, restaurantjes en plekken om van de buitenlucht te genieten. De Rottemeren bestaat uit meerdere natuurgebieden, waaronder de Bleiswijkse Zoom, de Zevenhuizerplas en het Hoge Bergse Bos. De Rotte heeft een totale lengte van 18 kilometer!

 

Uitzicht op Rotterdam, Uitzichtpunt Lühr  Beeld: Ahlrik

 

De Rotte is ontstaan als een natuurlijke afwatering van het veengebied. De bron van de rivier ligt in Moerkapelle. De stad Rotterdam ontleent haar naam aan de Rotte. Wist u trouwens dat er in de jaren 70 plannen waren om de Rotte te dempen? De inwoners staken hier een stokje voor. Lees het hele verhaal hier.

Een uitgebreide geschiedenis van het gebied vindt u ook op deze website: https://www.ookditisderotte.nl/de-rotte-toen

 

Wat te doen?

  • Aan de overkant van Artihove ligt Outdoor Valley, een outdoorcentrum met spannende activiteiten. Zo kan je bijvoorbeeld boogschieten, kanovaren, lasergamen, suppen of survivallen.

  • Komt u met kinderen tussen de 1 en 12 jaar? Voor hen is het leuk om naar Monkey Town  in Bleiswijk te gaan, een spannend indoor speelparadijs met klim- en klautertoestellen, ballenbakken, superlego, trampolines en een luchtkussen.

  • In het nabijgelegen Berkel en Rodenrijs ligt Speeltuin De Kievit, een speeltuin met zwembaden en een kleine kinderboerderij.

  • Volledig ontspannen? Rijd na een bezoek aan de showroom door naar het saunacomplex Elysium, op zo’n 10 minuten rijden.

  • U kunt natuurlijk ook lekker gaan fietsen of wandelen. Hier vindt u een leuke wandelroute in de omgeving: Wandelroute omgeving Artihove

 

Combineer met een bezoek aan Rotterdam

U kunt natuurlijk ook naar Rotterdam gaan, voor of na een bezoek aan onze beeldentuin en showroom. In Rotterdam zijn genoeg leuke dingen te doen, zoals een bezoek aan het Maritiem museum, lekker eten en drinken in de Markthal, varen met Splashtours, abseilen vanaf de Euromast of een rondleiding op de SS Rotterdam.


Laat een Reactie Achter: