Array ( [language] => nederlands [previous] => artihove-geschiedenis-deel-iii [sitename] => artihove.nl [prefix] => arti )
> Artihove Geschiedenis Deel III

Artihove Geschiedenis Deel III


Geplaatst Op Juli 3, 2018, 10:39 | by Artihove 

De bijzondere geschiedenis van Artihove 
Deel 3/3: de oprichting van Artihove

Op deze pagina van onze website vindt u een korte geschiedenis van Artihove. We hebben de afgelopen weken al uitgebreider over de verschillende delen uit de geschiedenis van Artihove verteld. In deze blog vertellen we over de oprichting van Artihove.

De heer Aad van Dijk is de oprichter van Artihove. De heer van Dijk was, en is, gefascineerd door het gevoel dat kunst mensen kan geven. Voor de een betekent een sculptuur iets heel anders dan voor de ander. Maar uiteindelijk brengt kunst emotie teweeg. Dit kan zijn omdat het sculptuur of kunstobject herinnert aan een bijzondere dag, zoals een huwelijksdag of misschien wel een afscheid van een bedrijf waar u jarenlang voor gewerkt heeft. Of omdat het symbool staat voor een bijzondere vriendschap, een cadeau voor uw verjaardag, of omdat u het gekocht heeft nadat u een nieuwe woning tot uw thuis maakte.

 

Dhr Van Dijk

 

Niet lang na de oprichting vond Dhr. van Dijk in Corry Ammerlaan- Van Niekerk een kunstenares die de gewenste hoge artisticiteit uit kon dragen door middel van sculpturen met symbolische achtergrondinformatie. Elk van onze producten kreeg een eigen boodschap, een verhaal dat voor eenieder anders uit te leggen is.
Omdat het gaat om uw emotie.

 

 

Corry Ammerlaan - van Niekerk

 

Corry Ammerlaan-van Niekerk werd opgeleid aan de pedagogische academie en stond aanvankelijk voor de klas. Later ontwikkelde ze zich tot kunstenares. In haar werk staat de mensfiguur centraal, vaak in geabstraheerde vorm.

In 1989 werd het kunstcentrum 'Artihove' geopend; een complex waarin kunstenaars in diverse ateliers werkzaam waren. Corry werd artistiek directeur van Artihove.

 

 

 

Artihove ontwikkelde vanaf die tijd en tot op heden kunstwerken voor grote gerenommeerde bedrijven en instellingen zoals Shell, Philip Morris, KPN en Avero Achmea.

 

Inmiddels is de zoon van Aad van Dijk, Jelle, directeur van Artihove. Kort geleden lanceerde hij met Artihove Living een nieuw hoofdstuk in de bijzondere geschiedenis van Artihove. Artihove Living is een assortiment van producten die echt iets toevoegen aan uw interieur, zowel zakelijk als privé. Met deze objecten brengt u een gevoel van verwondering, een glimlach, of een andere emotie over.

 

 

Jelle van Dijk:

“Artihove is tijdloos, creatief en innovatief. Zelf heb ik de kunst vanaf zeer jonge leeftijd meegekregen en zijn het deze elementen die ook mijn eigen karakter en mijn passie hebben gevormd. Ook bij mijn vader, artistiek directrice Corry Ammerlaan - van Niekerk en voor onze medewerkers die veelal reeds tientallen jaren bij ons werkzaam zijn, zijn deze elementen zichtbaar. We vinden passie in het creëren van bijzondere, emotievolle niet alledaagse producten. In lijn met deze passie is onze Living lijn onlangs ontwikkeld. Namens Artihove hoop ik u vanaf nu vele jaren te kunnen verrassen met bijzondere producten van Artihove & Artihove Living!”


Laat een Reactie Achter:


Commentaar

Marian van Dijk December 5, 2018, 15:48

Achternicht van Jelle, nicht van Aad van Dijk. Het lepeltje ter ere van de honderdste verjaardag van jullie oma en moeder herinneren aan de bijzondere dag in jullie mooie atelier!