Array ( [language] => nederlands [previous] => blog-johan-cruijff [sitename] => artihove.nl [prefix] => arti )
> Johan Cruijff sculptuur onthuld!

Johan Cruijff sculptuur onthuld!


Geplaatst Op April 26, 2017, 11:27 | by ArtihoveZo'n 6.500 deelnemers liepen gisteravond, dinsdag 25 april 2017, de ​Cruyff Foundation 14K Run. Zij liepen de Run op de dag dat Johan Cruijff zeventig jaar zou zijn geworden.

Oud-voetballer en ‘Mister Ajax’ Sjaak Swart heeft het eerste exemplaar van het unieke Cruijff sculptuur in ontvangst genomen. Als ambassadeur van de Cruyff Foundation nam hij het beeld voorafgaand aan de 14K Run in ontvangst.

Het beeld is uitgebracht ter ere van het 20-jarig bestaan van de Foundation. Speciaal voor dit hoogtepunt bracht Artihove het Cruijff beeldje opnieuw uit. De wijzende Johan staat symbool voor de manier waarop hij op unieke en geheel eigen wijze richting heeft gegeven aan het voetbal en waarop hij Nederlandse historie heeft geschreven. Op een zelfde manier heeft hij 20 jaar geleden ook de koers bepaald voor de Cruyff Foundation, welke nog iedere dag wordt opgevolgd.

Vanaf vandaag is het sculptuur, in verschillende formaten, ook te bestellen via onze website. Met de aanschaf van het beeldje steun je de Cruyff Foundation die als missie heeft het vooruit brengen van jeugd door beweging. #Cruyfflegacy

In de media was voorafgaand en na de 14K Run veel aandacht voor de loop en de onthulling van het sculptuur, o.a. in De Telegraaf.Lees en bekijk ook:

Kort interview met Sjaak Swart

Ajax-icoon Swart blij dat stadion wordt omgedoopt tot Johan Cruijff Arena

Sjaak Swart ontvangt eerste exemplaar sculptuur Johan Cruijff


Laat een Reactie Achter: