Array ( [language] => nederlands [previous] => carnaval-2019 [sitename] => artihove.nl [prefix] => arti )
> Carnaval

Carnaval


Geplaatst Op Februari 27, 2019, 11:20 | by ArtihoveCarnaval komt vermoedelijk van het Italiaanse ‘carne levare’ wat ‘wegnemen van het vlees’ betekent. Carnaval werd veertig dagen voor Pasen gehouden, de tijd waarin Christenen geen vlees mochten eten. Daarnaast ging het tijdens dit lentefeest erom dat iedereen aan elkaar gelijk was. Door het verkleden vervaagden de verschillen tussen rijk en arm.

Tegenwoordig wordt Carnaval nog steeds rond dezelfde tijd gevierd, zo’n 40 dagen voor Pasen. Ook het verkleden is onderdeel van de traditie gebleven al is dit de laatste jaren veel uitbundiger geworden.

 

Het feest Carnaval

Op 11 november beginnen de voorbereidingen voor Carnaval. Op deze dag kiest de ‘Raad van elf’ Prins Carnaval. Voor aanvang van het feest draagt de burgemeester tijdelijk de macht over. Dit gebeurt tijdens een officiële ceremonie in het gemeentehuis. De ambtsketting gaat af en de symbolische sleutel van de stad of het dorp wordt overgedragen aan Prins Carnaval.

Drie dagen lang heeft Carnaval het dagelijks leven in zijn greep. De carnavalsvierders nemen bezit van de straten en cafés in de meest originele kledij.

 

Artihove

Ook in ons assortiment hebben wij een aantal producten die eruit springen door de vele vrolijke kleuren. Carnaval is een feest vol vreugde en dat stralen deze producten ook uit.

Wat dacht u bijvoorbeeld van deze gekke maar vrolijke vogels:

 

Of deze sculpturen vol met kleur:

 

We hebben ook sieraden met vrolijke kleuren, aparte vormen en een speciale betekenis:


Laat een Reactie Achter: