Array ( [language] => nederlands [previous] => design-met-een-italiaanse-touch [sitename] => artihove.nl [prefix] => arti )
> Design met een Italiaanse touch

Design met een Italiaanse touch


Geplaatst Op September 7, 2017, 12:35 | by ArtihoveShoppen in Milaan gaat al gauw over de Quadrilatero della moda, de beroemde modewijk vol winkels van modelabels als Gucci, Prada en Dolce & Gabbana. Maar ook design, kunst, interieur en boeken zijn goed vertegenwoordigd in de stad.

Raw

Ze noemen zichzelf een ‘rariteitenkabinet’, en daarmee is niets te veel gezegd… Oude hutkoffers, industriële lampen, veel flora en fauna, kussens beprint met klassieke portretten, en een bonte verzameling presse-papiers. Eigenaren Paolo Badesco en Costantino Affuso verkopen een mix van antiek, vintage en modern design. De winkel begon op de Corso Magenta, maar inmiddels is er een tweede vestiging geopend op de Via Palermo.


Corso Magenta 96 en Via Palermo 1, Milaan, rawmilano.it

 

 

Spazio Rossana Orlandi

In een voormalige dassenfabriek begon Rossana Orlandi – een excentriek type met kort grijs haar en een grote bril – een inspirerende galerie met hedendaags vintage en design. Ten tijde van de Salone del mobile, de beroemde Milanese meubelbeurs, is dit dé favoriete hang-out van designers en journalisten, maar op een gewone doordeweekse dag kun je hier zomaar als enige door de oude fabriek ronddwalen. De designwinkel en galerie is verdeeld over twee verdiepingen, en ligt rondom een fijne binnenplaats.
Via Matteo Bandello 14-16, Milaan, rossanaorlandi.com

 

 

Bron: http://www.parliamoitaliano.nl/winkelen-in-milaan/


Laat een Reactie Achter: