Array ( [language] => nederlands [previous] => interieur-door-de-jaren-heen [sitename] => artihove.nl [prefix] => arti )
> INTERIEUR DOOR DE JAREN HEEN

INTERIEUR DOOR DE JAREN HEEN


Geplaatst Op Januari 21, 2019, 14:26 | by ArtihoveINTERIEUR DOOR DE JAREN HEEN 

-MET IN HET BIJZONDER: URBAN JUNGLE-

 

Zonder dat u het misschien heeft doorgehad, zijn er in de laatste paar jaren verschillende trends ontwikkeld op het gebied van wonen en interieur. Wat opvalt is dat er vanaf de 21e eeuw een hele nieuwe manier van inrichten is ontstaan. Een manier van inrichten die de laatste paar jaren tot een grote trend is ontwikkeld, wordt ‘Urban Jungle’ genoemd. Maar wat houdt deze trend precies in?

 

De trend Urban Jungle

Met Urban Jungle komt de ware natuur binnen tot leven. Er wordt veel gespeeld met de kleur groen. Groen wordt ook wel gezien als de basiskleur van de trend. Om groen in uw interieur te krijgen, kunt u ervoor kiezen om planten en bloemen toe te voegen. Deze kunnen op verschillende manieren worden gepresenteerd: hangplanten aan het plafond, bloemen of planten die op een speciale manier in een vaas worden gezet of een grote plant in een pot. Uw kamer wordt zo een waardig kunstwerk. Om het helemaal af te maken, kunt u er ook voor kiezen om decoratie met een natuurprintje, zoals kussens, dekens of zelfs behang toe te voegen.

In de infographic kunt u zien dat deze Urban Jungle opkwam rond 2015 en in de laatste paar jaren steeds populairder is geworden.  

 

Combinaties

Omdat de basiskleur van de trend Urban Jungle groen is, kan er ook gecombineerd worden. Zo komen er genoeg andere trends terug in Urban Jungle, bijvoorbeeld

  • Futurisme

Futurisme in interieur staat bekend om het vele gebruik van goud, zilver, metaal en koper. Het hoeft maar een klein accessoire te zijn, zoals een metalen waxinelichthouder, die ervoor zorgt dat het er wat moderner wordt.

  • Kubisme

Met Kubisme wordt er gecombineerd met rechte en ronde lijnen. Daarbij zorgt het toevoegen van ronde vormen niet alleen voor een speels effect, maar doorbreekt ook alle harde en rechte lijnen in uw interieur. Wanneer u ervoor kiest om strakke meubels in uw huis te zetten, kunt u eventueel wel kiezen voor ronde accessoires of bijvoorbeeld een bijzettafeltje in de vorm van een zeshoek. 

 

Meer dan alleen een groene kleur

Groen is natuurlijk de kleur van de natuur, maar het heeft ook een diepere betekenis. Groen wekt namelijk positieve gevoelens op en is rustgevend. Ook zorgen planten en bloemen voor luchtzuivering en zijn ze gezond voor het lichaam.

 Verder wordt er bij Urban Jungle ook gebruik gemaakt van aardse kleuren, zoals bruin, wit en blauw en grijs. Deze worden ook weer gecombineerd met natuurlijke materialen zoals hout of kurk.

 

 Andere opvallende trend

Wat er verder opvalt door de jaren heen is dat men veel gedurfde combinaties maakt. Niet alleen kleurcontrasten worden hipper, maar ook patroon contrasten. Wat dacht u van een gele stoel met een zwart-rood bijzettafeltje met een streepjespatroon? Een aantal jaar geleden had men nooit gedacht dat dit populair zou worden binnen de interieurtrends.

Al met al zijn er veel mogelijkheden om uw interieur in te richten, met als koploper de trend ‘Urban Jungle’. Een woontrend wat draait om al het goede van buiten.

 

 

 


Laat een Reactie Achter: