Array ( [language] => nederlands [previous] => kerst2018 [sitename] => artihove.nl [prefix] => arti )
> KERSTMIS VIEREN WE ALLEMAAL

KERSTMIS VIEREN WE ALLEMAAL


Geplaatst Op December 6, 2018, 11:42 | by Artihove 

In Nederland is Kerstmis altijd een bijzonder moment in het jaar; een tijd vol warmte en gezelligheid. Samen met uw familie en vrienden heerlijk dineren en genieten van elkaar. Maar hoe wordt Kerstmis in andere landen gevierd?

 

Europa

Kalé Christoúgenna

In Griekenland vieren ze Kerstmis vaak nog in een warme temperatuur. Alle winkels, restaurants en terrassen zijn open en iedereen is buiten te vinden. Het kerstlied van Griekenland wordt overal gezongen. Dit lied heet Kálanda en gaat over de geboorte van Christus. Daarbij worden alle boten langs het water versierd met verlichting, wat zorgt voor een sprookjesachtig effect.

 

Merry Christmas

In Engeland worden de huizen en tuinen groots versierd. Ook hoort u overal kerstliederen, gezongen door jong en oud. Een sfeervolle kerst op straat en in huis. Daarbij is een kerstdiner traditioneel in Engeland, met als kers op de taart, de welbekende kerstpudding.

 

 

Azië

Meree Krisamas

Een leuk feitje is dat de Kerstman in India Sinterklas wordt genoemd. Niet alleen de Christelijke bevolking, maar ook de Hindoestaanse bevolking, viert kerst gezellig mee. Daarbij viert de bevolking niet alleen kerst met familie en vrienden, maar samen met de hele buurt.

 

S Rozhdestvom Khristovym

In Rusland vieren mensen Orthodoxe Kerstmis. Zij volgen de Juliaanse kalender en dat betekent dat ze op 7 en 8 januari kerst vieren. Tijdens kerst maken de Russen een speciale kerstmaaltijd van 12 soorten gerechten. Deze gerechten staan in het teken vaan de 12 apostelen en de 12 dagen Kersttijd.

 

Australië

Merry Christmas

Met kerst is het in Australië zomer. Het is daar dan ook het begin van de zomervakantie.
Men heeft geen typisch kerstdiner, maar zij barbecueën heerlijk in het zonnetje.
Ondanks de zomer heeft zijn er overal kerstbomen met kerstverlichting.

 

 

Afrika

Vrolike Kersfees

In Zuid-Afrika is het tijdens kerst ook volop zomer. Men viert daar Kerstmis
in 30 graden. Maar dit houdt mensen niet tegen om kerst te vieren. Men zingt
kerstliedjes en viert op een feestelijke manier Kerst met familie en vrienden.
Zij doen dit, net zoals in Australië, buiten met een barbecue.  

 

Noord-Amerika

Merry Christmas

In de Verenigde Staten is het motto: hoe meer, hoe beter. Huizen worden aan de buitenkant versierd met veel lichtjes. Ook zijn de tuinen ware lichtshows; er staan verlichte rendieren, verlichte sneeuwpoppen en ga zo maar door. Kerstmis begint voor de Amerikanen al vaak na Thanksgiving. Daarbij speelt bij de meeste families ook het geloof een grote rol. Zij gaan naar de kerk, luisteren naar een kerstkoor of zitten zelf bij een kerstkoor en geven eten aan daklozen.

 

Zuid-Amerika

Feliz Natal

In Brazilië wonen veel mensen de mis bij in de kerk en daarna pakken ze graag uit met een groot diner. Deze wordt wel zo laat mogelijk geserveerd, omdat het de traditie is dat men pas na 00.00 uur cadeautjes aan elkaar geeft. Anders houden ze, vooral de kinderen, het niet vol. Na het diner gaan veel volwassenen feesten. In tegenstelling tot Eerste Kerstdag is het op Tweede Kerstdag een stuk ingetogener. Men rust op deze dag uit.

 

U kunt lezen dat veel landen toch verschillende gewoontes hebben met Kerst, maar dat het vaak wel om hetzelfde draait: warmte, liefde en gezelligheid. Artihove wenst u een hele gezellige Kerstmis en een liefdevol 2019!  

 


Laat een Reactie Achter: