Array ( [language] => nederlands [previous] => kerstmis-feiten-in-andere-landen-blog [sitename] => artihove.nl [prefix] => arti )
> Kerstmis feiten in andere landen

Kerstmis feiten in andere landen


Geplaatst Op December 20, 2018, 13:06 | by ArtihoveHet is alweer bijna Kerstmis! Heeft u uw kerstcadeautjes al uitgezocht? In onze webshop vindt u veel leuke dingen in verschillende prijsklassen!

Hieronder kunt u wat grappige weetjes over Kerst in andere landen lezen. 

 

1.  Noorwegen
Wist u dat de bevolking in Noorwegen rond de kerstperiode niet schoonmaakt met bezems?Volgens de legende kunnen de bezems gestolen worden door heksen en andere kwade geesten. Daarom verstoppen de Noren hun bezems in deze tijd dan ook op een veilige plek!

2.  Venezuela
In Caracas, de hoofdstad van Venezuela, worden tijdens de kerstdagen de straten afgesloten voor het verkeer. Mensen gaan dan namelijk rolschaatsend naar de kerk!

3.  Verenigde Staten
Vlak voor Kerstmis kunt u in de Verenigde Staten meedoen aan de zogenoemde ‘Running of the Santas’. Men rent dan verkleed als kerstman van bar naar bar!

4.  Oekraïne
In Nederland hangt men altijd van alles in de kerstboom: kerstballen, kransjes, engeltjes, enzovoort. Maar in Oekraïne hangen ze ook nog iets anders in de kerstboom, namelijk nepspinnen! Deze decoratie zou volgens een oude legende geluk brengen.


Laat een Reactie Achter: