Array ( [language] => nederlands [previous] => kunstenaars [sitename] => artihove.nl [prefix] => arti )
betaal icoontjes
Gratis verzending
vanaf 50 Euro
betaal icoontjes
Personaliseer creatieve
relatiegeschenken
betaal icoontjes
Doordeweeks voor 13.00
Uur besteld morgen in huis
> kunstenaars

 

   Corry Ammerlaan - Van Niekerk (Artistiek Directeur)
“Verdieping in menselijke relaties en situaties boeien mij altijd bijzonder.”
 
Corry Ammerlaan - van Niekerk is artistiek directeur van Artihove. Door de jaren heen is zij verantwoordelijk voor vele ontwerpen. Zij heeft bijzondere kunstwerken gemaakt voor gerenommeerde bedrijven en instellingen. Haar werk kenmerkt zich door een stijlvolle levendigheid. Menselijke relaties en situaties worden treffend vormgegeven, zij roepen een visuele spanning op.
   Ad Haring
“Groteske vormen en toch subtiele bewegingen. Een gevoel dat mij en anderen inspireert.”
 
AD HARING, geboren 1951 te Utrecht, volgde de Academie voor Beeldende Kunsten Arnhem en woonde van 1976 tot en met 1986 in Zuid-Frankrijk, waar hij in het begin vooral schilderde. Eenmaal weer terug in Nederland hield hij zich steeds meer bezig met klei en was.Zijn bronzen beelden zijn figuratief en hebben meestal het menselijk lichaam als uitgangspunt.Groteske vormen en subtiele bewegingen zijn een kenmerk van zijn beelden.
  Sander Grimmelius
“Het leven kan mooi zijn, als je van simpel meer kan maken.”
 
Van jongs af aan wilde Sander zijn verhalen, ideeën en fantasieën met anderen delen. In zijn beleving liggen realiteit en droom dicht bij elkaar. Alles wat hij denkt, zet hij direct op papier. Eén illustratie zegt meer dan duizend woorden en daar begint voor Sander communicatie. Van zijn niet te stoppen fantasie en creativiteit heeft Sander na zijn opleiding aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam zijn werk gemaakt. Hij is full-time bezig als ontwerper en grafisch vormgever.
  Mark Brouwers
"Geïnspireerd door alles als een toeschouwer die door het leven loopt.”

Mark is actief als illustrator en vormgever voor opdrachtgevers uit het bedrijfsleven. Als kunstenaar drukt hij zich in verschillende materialen uit. Zijn sculpturen zijn vaak figuratief. De mens staat centraal in zijn ontwerpen en kenmerkt zich door dynamische, gestyleerde vormgeving. Zijn vrije werk verschilt erg van onderwerp. Licht en beweging spelen een grote rol in zijn schilderijen.
 
Frank Boogaard
“Ik ben op zoek om op en organische manier de ruimte te omvatten, zo licht en transparant mogelijk.”
 
Lange tijd symboliseerde Frank in zijn houten beelden zijn innerlijke emotionele wereld. Als gevolg van een fysieke beperking stapte hij over op het modelleren van beelden in was. Bij de afwerking en het patineren van het brons streeft hij naar dezelfde perfectie als voorheen in zijn houtsculpturen. Bij de bronzen sculpturen geeft de kleur van de patina een extra dimensie. Frank ervaart in was een vrijheid, die hem ruimte geeft uitbundiger te kunnen vormgeven. Hij vindt uitdaging in de zoektocht naar vernieuwing.
 
Atanas Mechev
 
Atanas Mechev leeft en werkt in Plovdiv, Bulgarije. Sinds zijn kinderjaren kreeg hij les van verschillende bekende en vernieuwende schilders als Dochev, Popaski, Russev en Panayotov, zij hebben zijn artistieke identiteit gevormd. Hij is afgestudeerd aan de Plovidiv School of Art in beeldhouwen.
 
Frans Steginga
 
Na de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam (afd. beeldhouwen) en de lerarenopleiding Handvaardigheid / tekenen in Tilburg is hij vanaf 1976 werkzaam in het middelbaar onderwijs. Incidenteel zijn er exposities in galeries met zijn ruimtelijk, teken- en schilderwerk. Hij is naast zijn dagelijkse werk als leraar tekenen/handvaardigheid bezig met eigen beeldend werk: tekenen, schilderen en ruimtelijk werk. Hij is met name geïnteresseerd in het materiaal hout. Verder werkt hij freelance waaronder portretopdrachten (vooral in kleurpotlood) en opdrachten voor ruimtelijk werk.

  Hans Kuyper

Hans volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag. Zijn afstudeerrichting was beeldhouwen/boetseren.Hij zette zijn studie voort aan de Kunstacademie San Carlos in Mexico- stad. Geïnspireerd op de kleurrijke omgeving van Mexico legde hij zich daar tevens toe op het schilderen en grafiek. Eenmaal in Nederland begon hij naast beelden ook wandobjecten te maken. Hans Kuyper is een veelzijdig kunstenaar. Schilderijen, portretten, wandobjecten in metaal en keramiek, beelden in brons en keramiek behoren tot zijn werken.
  Henk Bloks

Henk Bloks houdt zich intensief bezig met het maken van keramiek. Het streven is naar een eenvoud die toch voldoende spreekt, hetgeen meestal een tijdloos beeld oplevert. In zijn werk ontstaat ook ritme. Door herhaling van vormen probeert hij de juiste balans te vinden. Ieder beeld dient harmonieus en spannend te zijn.`Het is iedere keer een verrassing hoe vanuit bepaalde grondvormen weer nieuwe ideeën ontstaan. Ook reiservaringen zijn een inspiratiebron.
 
Joop van Nugteren
 
Joop raakte na een radicale ommekeer in zijn leven betrokken bij het beeldhouwen. Diverse opleidingen werden gevolgd in Frankrijk en Nederland om zich te ontwikkelen in materiaal- en vormtechnieken. De afgelopen jaren specialiseerde hij zich vooral in brons. De vele positieve reacties inspireerden hem om deze creatieve beeldende weg te vervolgen. Veelal typeren de bronswerken de ontwikkelingsweg van de mens om te komen tot een uitdrukking van het volledig potentieel aan mogelijkheden en talenten. De eigen beleving en gevoelsmatige reactie staat centraal en elke sculptuur illustreert het eigen thema.
 
Ricky Jansen
Ricky Jansen studeerde aan de kunstacademie in Groningen. Later volgde zij een cursus modelleren in was in Chili. Zij begon met keramiek maar legde zich daarna volledig toe op het maken van bronzen beelden. Haar beelden zijn elegante en sensuele vrouwfiguren. Als Ricky niet reist verblijft zij op het eiland Texel, waar het samengaan van haar persoonlijke emoties met de natuur van de noordelijke kusten leiden tot deze expressieve beelden.
 
Sietze Kalkwijk
 
Hij behoort tot de nieuwe generatie Nederlandse ontwerpers. Zijn manier van werken kenmerkt zich door een conceptuele grondslag in combinatie met een fascinatie voor nieuwe materialen en technieken. Sietze studeerde Cum Laude af aan de Design Academy in Eindhoven.
 
Wim Steins
 
Het werk van Wim is gebaseerd op de traditie van klassieke beeldhouwkunst. Toch weerspiegelt elk beeld van zijn hand een eigentijds bewustzijn. Vaak bestaan zijn beelden uit een combinatie van verschillende elementen, waardoor er een dynamiek weergegeven wordt tussen cultuur en natuur. Zijn beelden zijn expressief, dramatisch en mysterieus. Hij laat zich bij het maken van zijn creaties leiden door zijn intuïtie.
 
Wim Heesakkers

Wim Heesakkers is autodidact. Materialen en technieken vormen voor hem een uitdaging op zich. Als het enigszins mogelijk is, streeft hij ernaar alle voorkomende werkzaamheden zelf uit te voeren. De grote verscheidenheid in zijn werk geeft aan dat de uitdaging van het experiment voor hem een absoluut moeten is. Een dwang van binnenuit. Het uitgangspunt bij zijn ontwerpen is altijd het verwezenlijken van een blijvend spanningsveld tussen materie, vorm en structuur.
 
Marieken Monteny
 
Na het behalen van het meesterteken goudsmeden te Schoonhoven is zij enkele jaren actief geweest als goudsmid. Teneinde meer creativiteit en inhoudelijkheid te geven aan haar werk, is zij zich steeds meer gaan toeleggen op het modelleren van drie dimensionale vormen. Zij volgde de opleiding bij beeldend kunstenares Corry Ammerlaan-van Niekerk, waarna zij zich ontplooide tot een veelzijdig kunstenares die met haar werk de mensen aanspreekt vanwege de grote zeggingskracht die haar sculpturen uitstralen.
 
Helen Parkinson
"Iets niet kunnen bestaat niet."

Helen Parkinson is geboren in 1971 te Lancashire, Engeland. Vanaf haar geboorte is Helen al opgegroeid met kunst en creativiteit. Mede door haar creatieve moeder heeft zij zich spelenderwijs kunstzinnig ontwikkeld. Haar ambities, stijlen en specialismen zijn veelzijdig. Daarom heeft zij veel verschillende soorten opdrachtgevers. Ze is heel bedreven in het repliceren van sculpturen in elk gewenst formaat. Haar werk varieert van heel verfijnd realistisch tot abstract kortom, zeer divers. Haar motto ondersteund haar persoonlijkheid: 'Iets niet kunnen bestaat niet'. Waar een wil is, is een weg voor haar.
 
Gevorg Kootanjan
"Beelden kunnen niet praten, maar wel iets vertellen!"
 
Door mijn ambachtelijke studie als architect kwam ik al op jonge leeftijd in aanraking met tekenen, schilderen en boetseren. Na een aantal jaren als architect werkzaam te zijn geweest, begon ik het tekenen en boetseren te missen. Dit is mijn passie en liefde! Nu als kunstenaar haal ik mijn inspiratie uit mijn dromen, muziek en emoties. Deze inspiratiebronnen smelt ik samen met mijn kennis van het menselijk lichaam tot mijn kunstwerken.