Vanwege het Coronavirus en veel thuiswerkende mensen, heeft Artihove besloten om ook onder de € 35,- geen verzendkosten te berekenen.
> Artihove in de media

In de media

Bekijk Artihove in de media uit onder andere:

• Uitreikingen
• Onthullingen
• Kranten
• Vakbladen
• Tijdschriften


Interview met Jelle van Dijk in "Even Centraal"

Lees hier het interiew


Onthulling sculptuur Daniel der Hoed


Onthulling sculptuur Familiehuis Daniel den Hoed

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Rotterdam zijn 23 vrijwilligers van het Familiehuis Daniel den Hoed in het zonnetje gezet. Zij ontvingen ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum van het Familiehuis uit handen van burgemeester Aboutaleb de Erasmusspeld. De 23 vrijwilligers zijn allen langer dan tien jaar als vrijwilliger actief in het Familiehuis; twee van hen zelfs al 25 jaar.

Tijdens de jubileumbijeenkomst van het Familiehuis op 15 april, die werd gepresenteerd door Sander de Kramer, werd tevens bekendgemaakt dat het logeerhuis in 2019 zal verhuizen naar een nieuw onderkomen dichtbij het nieuwe Erasmus MC Kanker Instituut. Voor het nieuw te realiseren Familiehuis is nog een bedrag nodig van € 2,5 miljoen; om dit geld in te zamelen is onder het motto ‘Niet zonder jou’ een fondsenwervende campagne opgezet.

Kunstcentrum Artihove draagt haar steentje bij door een speciaal ontworpen sculptuur dat de komende jaren ten bate van het nieuwe Familiehuis wordt verkocht.

Dit bijzondere sculptuur uitgevoerd in een zilverlegering is speciaal vervaardigd voor het Familiehuis Daniel den Hoed. Het ontwerp heeft de vorm van een vierkant huis; wij staan met elkaar vierkant achter kankerpatiënten en hun familie. Alles draait in het Familiehuis om mensen, saamhorigheid en echt contact. Deze symboliek wordt op mooie wijze weerspiegeld door het samenzijn van mensen in het huis: iedereen is met elkaar verbonden.

Met de aankoop van dit sculptuur wordt bijgedragen aan de bouw van een nieuw Familiehuis Daniel den Hoed, een warm thuis voor familie van kankerpatiënten. Van ieder verkocht object komt € 7,- ten goede aan dit project. Bestel hier dit prachtige sculptuur en steun het Familiehuis Daniel den Hoed!Bron: www.familiehuis.nl


Artihove ontwikkelt tennis awards

Maandagavond 14 december werden de Tennisser van het Jaar Awards 2015 uitgereikt. Jean-Julien Rojer werd verkozen tot winnaar van de Richard Krajicek Award voor Tennisser van het Jaar. De Betty Stöve Schaal voor Tennisster van het Jaar ging naar het Lotto Nederlands Fed Cupteam. De Ester Vergeer Award voor Rolstoeltenniss(t)er van het Jaar werd gewonnen door Jiske Griffioen. De awards en de schaal zijn ontwikkeld door Artihove.

Bekijk de video: https://www.youtube.com/watch?v=bz_seG9-4P8

De foto’s zijn gemaakt door: René Bouwman / Telegraaf


Workshop Dikke Dames schilderen bij Artihove

Op de foto's een impressie van de workshop "Dikke Dames schilderen" op canvas met acrylverf, begeleid door Corry Ammerlaan- Van Niekerk. Ieder ging met een prachtig resultaat naar huis. Vooraf aan de sessie werd een High Tea geserveerd. Dit was een zakelijke workshop. Wij organiseren tevens workshops voor particulieren.

Corry Ammerlaan - Van Niekerk, artistiek directeur ArtihoveLifestyleXperience op bezoek bij Artihove

Nana Piguillet-Appiah van LifestyleXperience bezocht het inspirerende landgoed van Artihove/Vidaa. In de video is te zien hoe zij met veel interesse de bijzondere sfeer van onder andere de beeldentuin, de galerie en het inspiratie-eiland ervaart.

Klik hier om het filmpje te bekijken.


Kunstobject van 6 meter bij Rittal (Duitsland)

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van RITTAL is te Herbom bij Frankfurt een 6 meter hoog kunstobject geplaatst van Corry Ammerlaan Van Niekerk.

In aansluiting op dit feit is er onlangs door RITTAL een prachtige fotosessie gemaakt van het kunstobject samen met de betreffende kunstenaar. Het CORPORATE OBJECT staat prachtig te blinken in het zonlicht en blinkt tevens uit door de rake symboliek. Precies de uitstraling die de CEO van RITTAL Herrn Friedhelm Loh voor ogen heeft; nl. de medewerkers en klanten van RITTAL staan aan de basis van het internationaal toonaangevende bedrijf in technische systemen. "Het ontwerp straalt de juiste kwaliteit uit waar ons bedrijf voor staat!"

Corry Ammerlaan - Van Niekerk bij haar kunstobject.


Onthulling Karaman monument

Een op de 8 inwoners, namelijk 55 duizend Turkse Nederlanders komt uit de Anatolische stad Karaman.In dit jubeljaar over 50 jaar migratie van Turken krijgen ook zij een monument. De Karaman Federatie heeft het monument bekostigd en Artihove heeft de kunstenares opdracht gegeven het beeld van de zittende, wachtende man in het brons te maken. Het beeld is inmiddels onthuld in Turkije.

Bekijk hier het filmpje van de onthulling


Expositie Lucienne ten Have – Artihove showroom

“Met veel enthousiasme nodig ik u uit om naar mijn kunst  te komen kijken!”

Lucienne ten Have, geboren op 16 augustus in 1946, heeft van haar 16e tot 21ste de kunstacademie gevolgd in Utrecht. Zij heeft deze studie cum laude afgerond. Daarna heeft zij 8 jaar in opdracht van het Utrechts Nieuwsblad gewerkt, als mode illustratrice voor de GPD. Ook werkte zij in die hoedanigheid voor onder andere Elsevier Select en Tina Club. Uit deze periode zijn 13 mode illustraties gekocht door het Centraal Museum te Utrecht.

Na een grote diversiteit van creatieve werkzaamheden, heeft zij tenslotte een eigen atelier geopend.

Al haar werk bestaat uit fantasie lijnen. Realistische onderwerpen worden ook vanuit lijnen opgebouwd. Vroeger schilderde zij de lijnen weg, nu laat zij ze staan en gebruikt ze veel meer om de kracht te benadrukken. “Om uit te leggen wat ik doe noem ik me zelf een lijnist”, aldus Lucienne.

Het werk van Lucienne is geëxposeerd in de showroom van Artihove. Kom ook eens kijken!


Uitreiking Trofee voor Beste Restaurant Nederland 2015

( Restaurant Award 2015 )

De winnaars van de eerste editie Restaurant Awards 2015 zijn bekend gemaakt. In elf categorieën mochten de vijfhonderd beste chefs van Nederland een stem uitbrengen op hun favoriete restaurant. Artihove creëerde de trofee voor de winnaars.

De koksmuts op de trofee staat centraal voor de liefde die de restaurateurs voor koken en gastvrijheid hebben.

 

Uitreiking Trofee voor Beste Nieuwkomer 2015


Karaman krijgt een gastarbeider monument

( uitzending 03/12/2014 )

Een op de 8 inwoners, namelijk 55 duizend Turkse Nederlanders komt uit de Anatolische stad Karaman. In dit jubeljaar over 50 jaar migratie van Turken krijgen ook zij een monument. De Karaman Federatie heeft het monument bekostigd en Artihove heeft de kunstenares opdracht gegeven het beeld van de zittende, wachtende man in het brons te maken. Het beeld is inmiddels verscheept naar Turkije.


deel 1

deel 2


 


De Heraut - woensdag 10 december 2014Vrijdag 28 november 2014


Gerben Stouten van TU Delft heeft dit jaar de TEDx Amsterdam award gewonnen. De jury vond zijn idee het beste: afbreekbaar plastic maken uit afvalwater.

De TEDx award is gemaakt door Artihove. Het ontwerp is gemaakt door Corry Ammerlaan - van Niekerk en symboliseert een succesvolle samenwerking en verbintenis.

Bekijk hier het filmpje.


 


 

De Heraut - woensdag 9 juli 2014


Pauw en Witteman - woensdag 5 maart 2014

Het object van Pim Fortuyn op de achtergrond staat in het centrum van Rotterdam en is van de hand van Corry Ammerlaan - van Niekerk, artistiek directeur van Artihove. Daar zijn wij erg trots op. De uitzending dateert van een paar weken geleden.


De Heraut - woensdag 30 oktober

 


3B-Krant - woensdag 30 oktober

Aankondiging Raku Stoken Demonstratie


De Heraut - donderdag 4 april 2013

Winnaar verloting Artihove neemt bronzen beeld in ontvangst.

Tijdens de open atelierdagen van Artihove in december heeft kunstenaares Corry Ammerlaan -Van Niekerk een prachtig sculptuur geboetseerd. Maandag 11 maart heeft de gelukkige winnaar van de loting de bronzen versie van het beeld in ontvangst mogen nemen.

Klik hier voor de gehele krantensnipsel
 


De Heraut - december 2012

Succesvolle demonstratie door
Corry Ammerlaan - van Niekerk.

Op zaterdag 15 en zondag 16 december gaf Corry Ammerlaan - Van Niekerk een zeer succesvolle demonstratie van hoe zij op de gedachte komt voor het ontwerpen van een sculptuur vnauit het basisidee tot eindproduct. Ze deed dat tijdens de open atelierdagen in Artihove.

Klik hier voor de gehele krantensnipsel
 


ARTIHOVE VERKOOPT KONINKLIJKE SCHAPEN!

Artihove verkoopt twee keramieken schapen zoals het schaap wat inmiddels in het bezit is van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima. De burgemeester van Dordrecht heeft het schaap in 2001 aan het aankomend koninklijk paar aangeboden ter gelegenheid van hun kennismakingsbezoek.

Dordtenaren worden volgens een oude legende “schapenkoppen” genoemd. Het schaap van kunstenaar Ank van Dijk was daarom het uitgelezen geschenk.

Wilt u ook een koninklijk schaap? Bezoek dan onze showroom!

Voor alle overige geschenken van Artihove kunt u kijken in onze webshop