Array ( [language] => nederlands [previous] => originele-cadeau-idee-euml-n-bij-een-geboorte [sitename] => artihove.nl [prefix] => arti )
> Originele cadeau-ideeën bij een geboorte

Originele cadeau-ideeën bij een geboorte


Geplaatst Op Augustus 31, 2017, 14:27 | by ArtihoveEen bijzonder moment vraagt om een bijzonder geschenk. Een geboortegeschenk moet symbool staan voor een van de mooiste gebeurtenissen op aarde. Wanneer het kind volwassen wordt, is dit geboortegeschenk een middel om terug te denken aan deze bijzondere gebeurtenis.

Een geboorte moet gevierd worden!

Ook in de Middeleeuwen bestond de traditie van het gezamenlijk vieren van een geboorte al. Door de beperkte medische middelen was toen ook nog helemaal niet vanzelfsprekend dat moeder en kind de bevalling overleefden. Dus werd een voorspoedige bevalling uitgebreid gevierd met vrienden, familie en de hele buurt.

De buurt kon aan het kraamkloppertje op de voordeur zien dat er een baby geboren was. Dan stroomde de kraamkamer direct vol!

Zoete traktatie

De kraamvisite, en de moeder zelf, werd op iets lekkers getrakteerd. Dit was vaak een zoete traktatie, zoals een suikerbol. Hier komt ook onze traditie van beschuit met muisjes vandaan. Ook gold anijszaad als middel om de baarmoeder te doen slinken. Overigens zijn die muisjes lange tijd roze en wit gebleven: pas sinds 1994 bestaat de combinatie blauw/wit voor jongens. Volwassenen kregen tijdens het kraambezoek kandeel geschonken: brandewijn met kaneel, kruidnagels en rauwe eieren, die de kraamvrouw ook direct tot zich nam om aan te sterken.

Cadeautjes voor de baby, ook een oude traditie

Enkele dagen na de geboorte volgde een officiële ontvangst, waarbij de buren de nieuwgeborene met cadeautjes in de gemeenschap begroetten. De cadeautjes bestonden uit zelfgebreide kleren, eieren en diverse baksels. In het oosten van het land verschenen de gezamenlijke buren met een krentenwegge van soms wel twee meter: een dusdanig aansprekend gebruik dat de krentenwegge als regionaal symbool is gaan fungeren en nu bij festiviteiten van uiteenlopende aard opduikt.

Bron: http://www.jefdejager.nl/geboorte.php

Artihove geboortegeschenken

U denkt bij een geboortegeschenk vast niet direct aan een kunstzinnig geschenk van Artihove, maar toch hebben wij een in onze collectie passende cadeaus om bij het kraambezoek te geven. Wij hebben prachtige sculpturen die de liefde tussen de ouders en het kind symboliseren, maar ook leuke geboortepakketten en kistjes.

  1. Kinderspel - Doosje voor de eerste tandjes, verzilverd
  2. Sculptuur Moeder & Kind – met persoonlijke gravering op de sokkel
  3. Geboortepakket XXL
  4. Moeder en kind
  5. Handje geluk

Bekijk hier alle geschenken: http://www.artihove.nl/geboorte


Laat een Reactie Achter: