Array ( [language] => nederlands [previous] => stilleven-in-rotterdam [sitename] => artihove.nl [prefix] => arti )
> Stilleven in Rotterdam

Stilleven in Rotterdam


Geplaatst Op Juni 10, 2020, 14:17 | by ArtihoveSTILLEVEN IN ROTTERDAM

EEN ELENBAAS EXPOSITIE ESTAFETTE VAN HUIS TOT HUIS EN EVEN TERUG BIJ ARTIHOVE

Dinsdag 21 april is de geboortedag van de Rotterdamse kunstenaar Wally Elenbaas (1912-2008). Elenbaas woonde en werkte samen met zijn joodse vrouw, de fotografe Esther Hartog van 1942 tot 2008 in de woning aan de Rechthuislaan 1, nu onderdeel van Verhalenhuis Belvédère in Rotterdam Katendrecht.

Omdat het Verhalenhuis vanwege het coronavirus is gesloten, wordt de geboortedag van Wally Elenbaas niet in het Verhalenhuis gevierd, maar gaat ‘een Elenbaas’ op estafette. Een stilleven van Wally Elenbaas uit de collectie van Belvédère gaat op reis door de stille stad naar mensen toe en haalt zo verhalen op. Iedere dinsdag en vrijdag in april, mei en juni wordt een stilleven bij een nieuwe ‘bruikleennemer’ bezorgd, oftewel een Rotterdammer die voor drie dagen een mini Elenbaas-expositie aan huis heeft: een grafiek-in-lijst/het stilleven, een programma en een dagboek. Het programma bevat een schets van het leven van Wally en Esther en vertelt ook over hun verbinding met het huis en Katendrecht.

Doordat er eind 80-er jaren een ook bij Artihove in Bergschenhoek een expositie is geweest van de werken van Wally Elenbaas heeft ‘bruikleennemer’ Ton Lindeman van Artihove het initiatief genomen om het estafette stilleven drie dagen bij Artihove te exposeren. Wally Elenbaas is dus eigenlijk terug op de plaats waar met succes destijds zijn expositie werd gehouden.

Liefhebbers hebben woensdag 10, donderdag 11 en vrijdag 12 juni bij Artihove in de showroom de gelegenheid om het stilleven van Wally Elenbaas en de documentatie over zijn werken te bewonderen.

Artihove is dagelijks geopend van 09.00 tot 17.00 uur.


Laat een Reactie Achter: