Array ( [language] => nederlands [previous] => talent-van-het-jaar [sitename] => artihove.nl [prefix] => arti )
> Talent van het Jaar Award

Talent van het Jaar Award


Geplaatst Op Augustus 23, 2017, 13:26 | by ArtihoveMaandagavond 21 augustus 2017 kreeg Kasper Dolberg de Talent van het Jaar Award uitgereikt tijdens het Voetballer van het Jaar Gala. Deze Johan Cruijff prijs wordt sinds 2003 uitgereikt aan jonge, talentvolle voetballers. De award is een sculptuur van Johan Cruijff, ontwikkeld door Artihove.

 

Met de prijs, die bedacht is door Johan Cruijff, krijgt Dolberg de kans om een gebaar te maken richting anderen. De 19-jarige aanvaller van Ajax mag namelijk een Cruyff Court aanleggen op een locatie naar zijn keuze.

 

De Johan Cruijff sculptuur is eerder dit jaar speciaal uitgebracht ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van de Johan Cruyff Foundation. Het beeld werd in 1999 ontwikkeld ter gelegenheid van de Wedstrijd van de eeuw, waarmee honderd jaar topvoetbal in Nederland werd afgesloten, en is nog steeds te bewonderen bij het hoofdkantoor van de KNVB.

 

De sculptuur, ontworpen door Corry Ammerlaan- Van Niekerk, toont Johan
Cruijff die met uitgestrekte arm binnen het veld de lijnen uitzet. De wijzende Johan staat symbool voor de manier waarop Johan op unieke en geheel eigen wijze richting heeft gegeven aan het voetbal en waarop hij Nederlandse historie heeft geschreven. Op een zelfde manier heeft hij 20 jaar geleden ook de koers bepaald voor de Cruyff Foundation, welke nog iedere dag wordt opgevolgd.

Schaf ook uw eigen sculptuur aan!
Met de aanschaf van het beeldje steunt u de Cruyff Foundation, die als missie heeft het vooruit brengen van jeugd door beweging. De opbrengst komt grotendeels ten goede aan de projecten van de stichting.

Ga naar www.artihove.nl/cruijffsculptuur voor meer informatie en om uw eigen beeldje te bestellen!

 


Laat een Reactie Achter: