Array ( [language] => nederlands [previous] => 5-tips-om-woonaccessoires-te-stylen [sitename] => artihove.nl [prefix] => arti )
> 5 tips om woonaccessoires te stylen

5 tips om woonaccessoires te stylen


Geplaatst Op Juni 16, 2017, 14:58 | by Artihove 


Zoekt u manieren om uw interieur (weer) gezellig te maken en stijlvol aan te kleden, maar weet u niet goed hoe? Met deze 5 tips om woonaccessoires te stylen, ziet uw interieur er in mum van tijd piekfijn uit.

 

1. Kleur maakt het spannend

De meeste mensen neigen bij het kopen van stukken voor in huis naar veilig en neutraal. Logisch, gezien het feit dat voor nieuwe meubels vaak diep in de buidel moet worden getast en de inrichting meestal niet ieder jaar wordt aangepast. Maar sprankelend is anders. Wanneer de basis rustig is, kunt u het interieur met kleurrijke accessoires afwisselen zodat het spannender wordt. Kies iets dat in het oog springt, zoals een gouden schaal of knalgele vaas; het geeft een boost aan uw interieur.

 

2. Cluster of ga voor een eyecatcher

Dat woonaccessoires uw interieur levendig maken staat buiten kijf, maar pas op voor overmatig gebruik; het kan snel te veel worden. Wanneer u clustert en alles dichterbij elkaar zet oogt het netter en opgeruimder. Varieer van vorm en hoogte en kies voor een oneven aantal objecten voor een speels effect. Wilt u het rustig houden, ga dan voor een eyecatcher die alle aandacht naar zich toetrekt.

 

3. Eenheid of contrast

Om eenheid te creëren kunt u het beste kiezen voor woonaccessoires van hetzelfde materiaal. Ga bijvoorbeeld voor alleen maar glazen woonaccessoires of accessoires van keramiek. Om het interieur wat uitbundiger te maken, kiest u juist weer voor allerlei verschillende materialen. Zet bijvoorbeeld hout, glas en brons bij elkaar voor een verrassend effect.

 

4. Bij het stylen van woonaccessoires is balans belangrijk

Zoek woonaccessoires die passen bij de aard en bouw van uw huis en de basisstukken uit uw interieur. Een oudere woning ademt een andere sfeer dan nieuwbouw. Wilt u sereniteit en harmonie, zorg er dan voor dat uw huis en interieur met elkaar in balans zijn en stem daar de woonaccessoires op af.

 

5. Kies woonaccessoires die bij u passen

Een van de beste tips om woonaccessoires te stylen, is om items te kiezen die bij u passen. Laat u hierin niet leiden door trends, maar ga voor iets wat u zelf echt mooi vindt of waar een prachtig verhaal, gevoel of achtergrondgedachte achter zit. Juist zo geeft u die persoonlijke touch aan uw interieur en geniet u van iets dat waarschijnlijk jaren mee zal gaan.

Bent u op zoek naar nieuwe woonaccessoires of wilt u nog meer inspiratie opdoen? Lees dan de blog, 3x woonaccessoires voor een stijlvol interieur of bekijk onze webshop.

 


Laat een Reactie Achter: